Voordelen Stoelmassage

Een stoelmassage op het werk heeft vele voordelen voor zowel de werkgever als werknemer. Een paar voorbeelden daarvan zijn: 

Stressvermindering: Stoelmassage staat bekend om zijn vermogen om stress te verminderen. De gerichte massage op stressgevoelige gebieden helpt de spieren te ontspannen en bevordert een gevoel van kalmte.

 

Verbeterde Houding: Doordat de massage zich richt op de nek, schouders en rug, kan regelmatige stoelmassage bijdragen aan het verbeteren van de houding.

Toegankelijkheid: Stoelmassages zijn laagdrempelig en toegankelijk. Omdat ze korter duren dan traditionele massages, kunnen ze gemakkelijk in een drukke dag worden ingepast.


De voordelen voor bedrijven

Wist je dat stoelmassages niet alleen ontspannend zijn maar ook een slimme investering in het welzijn en de productiviteit van jouw team? 

Verhoogde Productiviteit: Ontspannen en gezonde werknemers zijn vaak productievere werknemers. Stoelmassage zal de algehele productiviteit positief beïnvloeden.

Beperkt Ziekteverzuim: Een investering in welzijn kan zich vertalen in verminderd ziekteverzuim. Gezonde werknemers zijn minder vatbaar voor stress gerelateerde gezondheidsproblemen.

Positieve Bedrijfscultuur: Stoelmassage toont de zorg van een bedrijf voor het welzijn van zijn medewerkers, wat bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur.


Waarom investeren?

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. In 2022 worstelden bijna 1,6 miljoen Nederlandse werknemers met burn-outklachten, dat komt neer op 20 procent. 

Ook is het percentage van de afgelopen 4 jaar van het aantal werknemers dat klachten aan armen, nek of schouders (KANS) had enorm hoog gebleven, namelijk 42 procent.

 

En wat kost een zieke werknemer per dag? Schrik niet maar die kost je namelijk gemiddeld € 250 tot wel € 300 per dag en dit kan nog verder oplopen.

Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS.